Hasznos tudnivalók

Változatlan munkarend az ünnepnapokon

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hulladékgyűjtő járatokon dolgozó munkatársaink minden hétköznapra eső ünnepnapon változatlan munkarend szerint dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy ünnepnapokon is helyezze ki gyűjtőedényét, mert a gyűjtőjárat a szokásos rend szerint jár majd.

« vissza az oldal tetjére

Emblémás zsák

Az emblémás zsák használata: az emblémás zsákok a szabványos gyűjtőedény mellé kitett eseti többlethulladék tárolására szolgálnak. Kérjük csak kommunális hulladékot tegyenek a zsákba, építkezési hulladék befogadására nem alkalmas.

A hulladék elszállításának, ürítésének és ártalmatlanításának költségei beletartoznak a zsák árába. Zsákok az “ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatainak pénztárában – Mikebuda, Tápiószentmárton, Tóalmás települések esetében a helyi önkormányzatoknál is- vásárolhatók meg, melynek díjszabása a Szolgáltatással ellátott települések/település kiválasztása/Díjak menüpont alatt tekinthetők meg.

« vissza az oldal tetjére

Lomtalanítás – darabos hulladék

A lomtalanítást évente ingatlanonként egy alkalommal házhoz menő rendszerben végezzük el. A lomtalanítás e módon történő elvégzése a lakosság számára is kényelmes, figyelembe véve, hogy nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni.

Lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítjuk el.

A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék
  • építési hulladék, egyéb ipari hulladék;
  • veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);
  • veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok…);
  • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

« vissza az oldal tetjére

A hulladékkezelési díj fizetésének szüneteltetéseí

Lehetőség van a hulladékkezelési díj fizetésének szüneteltetésére, ha az ingatlan 60 napnál hosszabban lakatlan. Ebben az esetben azt kérjük, hogy a tulajdonos vagy igénybe vevő távollétének időtartamát előzetesen, írásban jelezze nekünk.

« vissza az oldal tetjére

Hulladékgyűjtő edényzet helyes használata

Kérjük ne tömörítse bele a hulladékot a gyűjtőedénybe, mert így egy része benne maradhat és nem üríthető ki. A gyűjtőedény akkor telt meg, mikor a perem szintjéig tölti meg a hulladékot, de a fedele még lecsukható. Az edényzet tetejére helyezett zsákok tartalma többlet hulladéknak minősül, annak gyűjtését a nálunk kapható emblémás zsák szolgálja. Ezért kérjük ne tegyen további zsákokat a nyitott fedelű gyűjtőedényre, emblémás zsákban helyezze ki eseti többlethulladékát.

« vissza az oldal tetjére

« vissza